A Fort Lauderdale International Boat Show, a világ talán legnagyobb hajós seregszemléje. Az idelátogatók bőven találtak néznivalót, hiszen a csatornahálózata miatt Amerika Velencéjének is nevezett városban akkor is rengeteg gyönyörű jacht megfordul, amikor nem gyűlik össze a világ apraja-nagyja bemutatni portékáját.

A legutóbbi show egyik leglátványosabb hajója a Mansion Yacht, azaz Kúria Jacht névre hallgatott. Már mérete is döbbenetes volt, összesen 836 négyzetméteres fedélzetével és hatalmas hasáb alakjával. Az egyedi jármű sokkal inkább egy óriási családi házra emlékezteti a külső szemlélőt, és az érzésre a belső berendezés, valamint a négy hidraulikus láb még rá is erősít.

Lábakat növesztett a lakásméretű óriásjacht 2Lábakat növesztett a lakásméretű óriásjacht 3

Attól nem kell tartani, hogy egyszer csak összeomlik a rozsdamentes acélból készült építmény: az 5,5 méteres lábak teherbírása egyenként 453 tonna, így stabilan tartani tudják a háromszintes komplexumot, mind az öt hálószobájával.

Lábakat növesztett a lakásméretű óriásjacht 4Lábakat növesztett a lakásméretű óriásjacht 5

A hatalmas monstrum áráról, illetve arról, hogy egyáltalán meg lehet-e vásárolni, egyelőre nincs információ. Egy ilyen hajónak a tankolása is elég drága lenne, azonban pénzügyi és környezetvédelmi szempontok miatt 70 napelem generálja a jacht mozgatásához szükséges energiát.

Lábakat növesztett a lakásméretű óriásjacht 6Lábakat növesztett a lakásméretű óriásjacht 7