A magánrepülők piacára tényleg igaz a kijelentés, hogy a határ a csillagos ég, és ez a vételárakra, a luxusra és a technológiára egyaránt vonatkozik. 

A kínálat csúcsát jelenleg  a Gulfstream G700 képviseli, ami a cég eddigi legnagyobb teljesítményű típusa. Az új generációs üzleti repülőgép hajtóműve a brit Rolls-Royce egyik legújabb, kifejezetten ehhez a típushoz tervezett, emiatt eddig szintén teljes titokban tartott Pearl 700 típusa lesz.

Az erőforrás súly–teljesítmény aránya 12 százalékkal, fogyasztása 5 százalékkal kedvezőbb, mint előző generációsoké, a G700-as akár 13 900 kilométert is megtehet közbenső leszállás nélkül.

Your first glimpse at the G700's unparalleled interior — step inside the new industry flagship with Gulfstream's director of design innovation. #AviationElevated

Közzétette: Gulfstream Aerospace Corporation – 2019. október 22., kedd

A nagy hálólakosztályban például masszázszuhanynak is találtak helyet, emellett akár öt különálló helyiséget is ki lehet alakítani, és egy hatszemélyes étkező is elfért. A Gulfstream G700 várhatóan 2022-ben mutatkozik be, a legnagyobb vevő első körben szinte biztosan a Qatar Airways lesz, amely tíz darabot már meg is rendelt belőle Qatar Executive nevű charterszolgáltatása számára. 

A gép ára 75 millió dollár, vagyis 22 milliárd forint.