A dániai Billund nem olyan nagy település ahhoz, hogy az itt élők és dolgozók csak úgy eltévedjenek benne. Itt található a LEGO központja is, melynek dolgozó mostantól már messziről kiszúrhatják a 6500 fős településen a telephelyüket. Négy év munkája után megépült ugyanis a játékgyártó megújult campusának első része, számos jellegzetes legós beütéssel.

Mintha építőkockából készült volna a LEGO új campusa 1

A képre kattintva galéria nyílik

A C.F. Møller Architects által tervezett épületkomplexum kívül-belül magán hordozza az építőkockás jegyeket, de ezeket változatos formában teszi: például az üvegfelületeknél a legtöbb rész úgy néz ki, mintha egy LEGO-épület útmutatójából kifotóztak volna egy részt, míg egyes területek olyanok, mint ha az elkészített részeken egy néhány éves kisgyerek kicserélt volna egy-két építőkockát, teljesen megváltoztatva ezzel az eredményt.

Mintha építőkockából készült volna a LEGO új campusa 2

Hogyan került a sárga elem a bejárat fölé?

Az építkezések folytatódnak, de az elkészült szárnyakban 500 dolgozó újra munkának láthat. A két megújult épület mellett még hat fog hasonlóan kinézni, várhatóan 2021-ben fejeződnek be az összesen 54 ezer négyzetméteres területen a munkálatok.

Mintha építőkockából készült volna a LEGO új campusa 3

Még a falak mintázata is az építőkockákat idézi

A tervezők a játékgyártóval együtt a fenntarthatóságra is figyeltek: összesen 4150 napelemet helyeztek el a kész épületek tetejére, melyek egy év alatt több mint 1 millió kWh energiát termelnek. Ez várhatóan a billundi egységek éves áramfogyasztásának felét állja majd.