Londonban mutatják be a brit kerékpáros válogatott új versenygépét, a Lotus és a Hope Technology együttműködésével elkészült kétkerekűt. A konstruktőrök célja egyértelműen az éremszerzés a 2020-as tokiói nyári olimpiai játékokon.

Az elmúlt hetekben a válogatott tagjai titokban tesztelték új versenygépüket. A cél egyértelműen magas, ugyanis 2016-ban Rióból aranyéremmel távozott a férfi csapat üldözőversenyről az Ed Clancy, Steven Burke, Owain Doull és Bradley Wiggins alkotta négyes, ezért a 25 év után újra versenykerékpárokat gyártó Lotusnak is ki kellett tennie magáért.

Megnyerné az olimpiát a Lotus 2
Megnyerné az olimpiát a Lotus 3

Megnyerné az olimpiát a Lotus

Megnyerné az olimpiát a Lotus 17
Megnyerné az olimpiát a Lotus 18
Megnyerné az olimpiát a Lotus 19
Megnyerné az olimpiát a Lotus 20
Megnyerné az olimpiát a Lotus 21
Megnyerné az olimpiát a Lotus 22
Megnyerné az olimpiát a Lotus 23
Megnyerné az olimpiát a Lotus 24
Megnyerné az olimpiát a Lotus 25
Megnyerné az olimpiát a Lotus 26
Megnyerné az olimpiát a Lotus 27
Megnyerné az olimpiát a Lotus 28
Megnyerné az olimpiát a Lotus 29
Fotó megosztása:

A Lotus mérnökei egyedi első villákat és kormányt terveztek a kerékpárnak, melyet szélcsatornában is teszteltek. Nem csak az áramvonalasság volt fontos szempont: a tervezők igyekeztek minden felesleges grammot lefaragni a bringa súlyából, úgy, hogy közben ne veszítsen tartósságából.

Megnyerné az olimpiát a Lotus 30

Hogy a Lotus versenygépe tényleg ott legyen az olimpián, először a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) jóváhagyása kell. Ezen kívül feltétel az is, hogy a kétkerekűt ne az ötkarikás játékokon használják először versenykörülmények között. A britek ezt ezen a hétvégén le is tudják, a pályakerékpáros világkupa aktuális állomásán, Minszkben.

A Lotus – mielőtt abbahagyta volna a versenybringák készítését – sikeres volt ezen a téren. Chris Boardman a kerékpárjukkal az 1992-es barcelonai olimpián megnyerte az egyéni üldözőversenyt, és két évvel később a Tour de France-on egy időfutamot is megnyert.