Az Uber nem csak a Magyarországon betiltott utazásmegosztó szolgáltatással próbálkozik. Egyik alegysége az Uber Eats, mely ételkiszállítással foglalkozik. A jelenlegi rendszerben főként biciklis futárok hordják ki a megrendelt ételeket, a jövőben azonban ez a helyzet megváltozhat, legalábbis a cég gőzerővel dolgozik ezen.

Ez a drón hozhatja majd a megrendelt pizzádat 1

Bemutatták ugyanis azt a drónt, mely átvenné a bringások szerepét, és minden korábbinál gyorsabban kötné össze a vásárlókat a vacsorájukkal. A hatrotoros, függőleges fel- és leszállásra is képes gép egyhuzamban 18 percet tud a levegőben tölteni, és közel 20 kilométert képes megtenni.

A rövid repülési idő nem hangzik biztatónak, mint ahogy az sem, hogy egyidejűleg mindössze két személynek elegendő ételt tud szállítani. Az Uber szerint azonban nincs gond: a drón egyébként is csak a távolság egy részét tenné meg, majd leadná a kaját egy embernek, aki az utolsó néhány száz méter megtétele után becsenget a vevőhöz, kezében az étellel. A kiszállítási idő így is jelentősen csökkenni fog, állítják.

Hogy az időjárási jelenségek ne károsítsák a drónt, és az étel is épségben maradjon, a gép egyszer sem fog 120 méteres magasság fölé repülni. Ezt jelenleg még a szabályok sem teszik lehetővé San Diegóban, ahol 2020 nyarán már elkezdődhet a tesztüzem.