Számos ember otthonául szolgál konténerház, ami pénzügyi szempontból jóval előnyösebb, mint a szokásos módon épült ingatlanok, másrészt egy ilyen épületet jóval gyorsabban fel lehet húzni. Magyarországon nem igazán terjedt el ez a lakhatási forma, legtöbbször csak építési területen találkozhatunk ajtóval, ablakkal, esetleg légkondival szerelt konténerekkel.

Londonban azonban jóval a melós pihenőbódé szint fölé emelték a konténeres életet. Fogtak 25 klasszikus hajókonténert, és 5 szint magasra pakolták őket a brit főváros központjában. Az utcai oldalon ablakokat vágtak rájuk, az alsó szintet egybenyitották, a maradék húsz, egyenként 9,1 méter hosszú fémdobozt pedig szépen berendezték.

Hajókonténerekből épült hotel Londonban 1
Hajókonténerekből épült hotel Londonban 2

Hajókonténerekből épült hotel Londonban

Hajókonténerekből épült hotel Londonban 11
Hajókonténerekből épült hotel Londonban 12
Hajókonténerekből épült hotel Londonban 13
Hajókonténerekből épült hotel Londonban 14
Hajókonténerekből épült hotel Londonban 15
Hajókonténerekből épült hotel Londonban 16
Hajókonténerekből épült hotel Londonban 17
Hajókonténerekből épült hotel Londonban 18
Fotó megosztása:

A földszinten egy recepciót és egy bárt alakítottak ki a szobák lakóinak, akik rövidebb és hosszabb távra egyaránt kivehetik a fehérre mázolt lakosztályokat. Természetesen nem kell puritán fémlemezek között aludnia az itt megszállóknak: a falakat gumilapokkal vonták be, melyek szigetelő- és hangelnyelő funkciót töltenek be. A szobákba az épület hátsó részén lehet bejutni, lépcsők illetve liftek használatával.

Hajókonténerekből épült hotel Londonban 19

Az aprócska térbe sikerült bezsúfolni egy kiskonyhát, egy apró asztalt és egy nagy franciaágyat, de még így is maradt hely a fürdőszobának. A tervezők előtt azért megemeljük a kalapunkat, mert a képek alapján nem tűnik kicsinek a szoba.

Hajókonténerekből épült hotel Londonban 20

Aki szeretne a konténerhotelben megszállni londoni útja során, annak azért a zsebébe kell nyúlnia: egy éjszaka két főre 140-190 fontba, azaz 53-72 ezer forintba is kerülhet.