Számos ember otthonául szolgál konténerház, ami pénzügyi szempontból jóval előnyösebb, mint a szokásos módon épült ingatlanok, másrészt egy ilyen épületet jóval gyorsabban fel lehet húzni. Magyarországon nem igazán terjedt el ez a lakhatási forma, legtöbbször csak építési területen találkozhatunk ajtóval, ablakkal, esetleg légkondival szerelt konténerekkel.

Londonban azonban jóval a melós pihenőbódé szint fölé emelték a konténeres életet. Fogtak 25 klasszikus hajókonténert, és 5 szint magasra pakolták őket a brit főváros központjában. Az utcai oldalon ablakokat vágtak rájuk, az alsó szintet egybenyitották, a maradék húsz, egyenként 9,1 méter hosszú fémdobozt pedig szépen berendezték.

Hajókonténerekből épült hotel Londonban 1

A képre kattintva galéria nyílik

A földszinten egy recepciót és egy bárt alakítottak ki a szobák lakóinak, akik rövidebb és hosszabb távra egyaránt kivehetik a fehérre mázolt lakosztályokat. Természetesen nem kell puritán fémlemezek között aludnia az itt megszállóknak: a falakat gumilapokkal vonták be, melyek szigetelő- és hangelnyelő funkciót töltenek be. A szobákba az épület hátsó részén lehet bejutni, lépcsők illetve liftek használatával.

Hajókonténerekből épült hotel Londonban 2

Az aprócska térbe sikerült bezsúfolni egy kiskonyhát, egy apró asztalt és egy nagy franciaágyat, de még így is maradt hely a fürdőszobának. A tervezők előtt azért megemeljük a kalapunkat, mert a képek alapján nem tűnik kicsinek a szoba.

Hajókonténerekből épült hotel Londonban 3

Aki szeretne a konténerhotelben megszállni londoni útja során, annak azért a zsebébe kell nyúlnia: egy éjszaka két főre 140-190 fontba, azaz 53-72 ezer forintba is kerülhet.