Steve Guinness komoly LEGO-szerkezetet rakott össze teljesen önállóan: a férfi épített egy életnagyságú írógépet. A fekete, szürke és fehér építőkockákból álló gép felidézi a számítógép előtti időket a lenyomható billentyűivel és az oldalán található, működő kézi hajtókarral.

Ez az írógép még a LEGO munkatársait is lenyűgözte 1

A férfi a LEGO oldalára is feltöltötte alkotását, ahol a felhasználók egymás építményeit pontozhatják és véleményezhetik. Guinness írógépe rövid idő alatt összegyűjtött 10 ezer támogatót, ami elegendő lehet ahhoz, hogy a dán cég 2020-ban elkezdje gyártani a szettet, és bárki a világon felépíthesse az élethű gépet.

Ez az írógép még a LEGO munkatársait is lenyűgözte 2

A LEGO munkatársai már vissza is jeleztek Guinness úrnak, jelenleg az értékelési fázisban tart a projekt. Ha elnyeri a tetszésüket, és kiadásra érdemesnek találják, akkor némi módosítás és fejlesztés után a boltok polcaira kerülhet a csomag. Ez azonban még biztosan több hónap lesz, többek között az összeszerelési útmutató elkészítése miatt is.

Ez az írógép még a LEGO munkatársait is lenyűgözte 3

A férfit egyébként a brit tévénézők ismerhetik a Legomasters című műsorból, melynek ő is az egyik szereplője volt. “Az ötletet még akkor találtam ki, amikor a tévében szerepeltem” – árulta el Guinness. “Azóta finomítottam a dizájnon, kézi hajtókarra cserélve az eredetileg motoros megoldást.”

Ez az írógép még a LEGO munkatársait is lenyűgözte 4Ez az írógép még a LEGO munkatársait is lenyűgözte 5

Guinnessnek már az összerakott játék csomagolására is van ötlete, amit akár szintén bele lehetne tenni a legós dobozba.

Ez az írógép még a LEGO munkatársait is lenyűgözte 6