Gyakran képesek vagyunk akár órákig a telefonunkat piszkálgatni, pöckölgetni és húzogatni, de le merjük fogadni, hogy a legtöbben bele sem gondolnak abba, hogy milyen érzés is fogni magát a készüléket, vagy az azt körbevevő tokot.

Ezen változtatna néhány francia telekommunikációs szakember. Marc Teyssier és társai kifejlesztettek néhány olyan telefontokot, melyek már-már zavarba ejtően hasonlítanak az emberi bőrre, annak minden ráncosságával és gyűrődési formájával együtt. A koncepciós fázisban lévő mesterséges bőr felhasználhatóságáról videó is készült. Ez alapján nem csak védelmi funkciót tölthet majd be a bőr, de ezen keresztül új front nyílhat meg az okoseszközök kezelésében.

a videó a hirdetés után indul

A Skin-On névre keresztelt rendszer különbséget tud tenni az érintések erejét tekintve, a különböző mozdulatok más és más folyamatot indíthatnak el. Kétféle verzió létezik már a műbőrből: a simább, szintén igen puha és rugalmas kivitel mellett ott van az ultra-realisztikus változat is, mely valóban úgy néz ki, mintha valakinek a felkarjából hasítottak volna ki egy darabot.

A rendszer egyetlen hátulütője, hogy igen vastag bőrbe kell csomagolni a terméket ahhoz, hogy a mesterséges intelligencia meg tudja különböztetni a különféle mozdulatokat. Az egyes kütyük talán eddig is igen jól kezelhetőek voltak, gyakran az egyetlen képernyő már nem is elég. Vajon milyen célt szolgál a franciák fejlesztése? “Élő” szövet a belső fémvázon? Láttunk már ilyet valahol…