Habár a halloween eredetileg egy kelta ünnep, melyet főleg az angolszász országokban tartanak, az amerikai tömegkultúra hatására manapság már mindenütt – köztük hazánkban is – valamilyen formában megjelennek tipikus jelképei, a töklámpások. A legtöbb helyen persze csak a szokásos, szögletes fogazattal rendelkező szellemformával találkozhatunk, de az interneten elkerülhetetlen, hogy október vége felé ne fussunk bele egy-egy komolyabb művészi értékkel rendelkező alkotásba.

Jelen pillanatban azonban egy teljesen más szemszögből megközelített és kifaragott tök az új kedvencünk. A narancssárga termés belsejébe hiába raknánk mécsest, az jó esetben nem világítana, de nem is ez a rendeltetésszerű használata az inkább edénnyé alakított gombócnak.

Nálunk ez a halloweeni tök az idei befutó 1

Az üregesre faragott tököt egy sörcsappal kiegészítve feldobhatjuk bármelyik halloweeni partit. Fontos, hogy ne dísztököt használjunk erre a célra, mert az mérgező, de ha nincs gondunk azzal, hogy a csapolt italunknak tökös beütése van, akkor érdemes lehet kipróbálni.

Nálunk ez a halloweeni tök az idei befutó 2

A rézből és krómból készült csapot nem csak halloweenkor lehet elővenni: bármilyen nagyobb gyümölcsből, például dinnyéből lehet hasonló hordót csinálni. A dinnye ráadásul kevésbé befolyásolja a többi ital ízét, így az abból nyert ital még sikeresebb lehet egy házibuli vendégei között.

Nálunk ez a halloweeni tök az idei befutó 3

Egy ilyen csaphoz már 20 dollárért, azaz kb. 6 ezer forintért is hozzá lehet jutni.