Az Oxford English Dictionary (OED) az angol nyelv történelmi szótárának számít. Az 1989-ben kiadott második kiadás 20 kötetben fért csak el, és összesen 21 728 oldalas. A nyelv persze folyamatosan fejlődik és változik, a nyelvészek pedig nem szeretnének ugyanúgy 61 évet várni az újabb verzió kiadásáig, ezért folyamatosan dolgoznak és frissítik a tudástárat.

A 2019-es októberi frissítéssel a múlt- és jelenkori popkultúra egyik meghatározó filmsorozatából, a Star Warsból is merítettek a szótár megalkotói. Három, a Csillagok háborújához köthető kifejezéssel, valamint egy szómagyarázattal bővült a lista.

Így aki arra kíváncsi, hogy mit jelent a jedi, a fénykard, vagy a padawan kifejezés, annak elég felcsapni a szótár megfelelő kötetét, és már tudja is a választ. Ezek mellett az erő szó kapott még új értelmet: nagy kezdőbetűvel írva a Star Wars-filmek elképzelt univerzumában egy misztikus energiamezőként is felfoghatjuk.

Ezeken kívül még más szavakkal is frissült a szótár, melyek közül a kriptovaluta jelzi a legjobban, hogy a harmadik kiadás talán a korábbiaknál is jobban igyekszik lépést tartani a modern világ folyamatosan változó nyelvével.