Egyelőre még csak látványterveken létezik az a luxushotel, mely várhatóan 2021 közepén nyitja meg kapuit Hamburgban. Alapjául egy második világháborús flakturm, azaz egy légvédelmi torony szolgál majd, amilyet a nácik számos német és osztrák nagyvárosban felhúztak.

A meglévő betonmonstrum 1942-ben épült, és a legtöbb hasonló épülettől eltérően ebben jelentős számú civil lakos, egyidejűleg akár 30 ezer ember is el tudott bújni a bombázások elől. Az elképzelések szerint az NH Hotel Group által megvásárolt flakturm tetőteraszán egy kisebbfajta dzsungel kap majd helyet, és rengeteg zöld felület veszi majd körbe a luxusszállodát.

Náci bunkerből épül luxushotel Németországban 1

Jelenleg így néz ki a Hamburg központjában található épület

A ötszintes épületben jelenleg irodák, szórakozóhelyek, próbatermek és különféle művészeti termek találhatóak. Két év múlva azonban 136 szoba, egy bár, egy kávézó és egy étterem foglalja majd el ezeknek a helyét.

Náci bunkerből épül luxushotel Németországban 2

Bécs egyik flakturmja. Jóval magasabb, mint hamburgi társa

A hamburgi megoldás nem egyedi, számos nagyvárosban találtak új funkciót a flakturmoknak. Bécs központjában például egy tízemeletes akváriumot hoztak létre a vastag betonfalak között cápákkal és óriásteknőssel.

Náci bunkerből épül luxushotel Németországban 3

Szebbnél szebb lények élnek az osztrák főváros egyik légvédelmi tornyában