Még több mint két hónap van hátra a 2019-es évből, az évtized utolsó esztendejéből, de egyesek már előre gondolkodnak, és a jövő évi nyaralást és úti célokat tervezgetik. Az Airbnb összegyűjtötte a 2020-as év leginkább trendi célpontjait, azokat, melyek iránt az eddigieknél jóval nagyobb érdeklődés mutatkozik a szállásfoglalás terén.

10. Maastricht, Hollandia

Ezek 2020 feltörekvő turistacélpontjai 1

A népszerű Benelux államban nem csak Amszterdam az egyetlen város, amit érdemes megnézni, amire kezdenek a külföldről odalátogatók is rájönni. Számos múzeum, a római kor maradványai és gyönyörű épületek várják a művészetek kedvelőit.

9. Tokió, Japán

Ezek 2020 feltörekvő turistacélpontjai 2

A felkelő nap országa különleges kultúrájával és gasztronómiájával már önmagában rengeteg embert vonz, de a jövő évi tokiói olimpia még jobban feltornázta az ide érkező turisták számát.

8. Ubatuba, Brazil

 

Ezek 2020 feltörekvő turistacélpontjai 3

Homokos tengerpart, kristálytiszta víz, és ideális hullámok a szörfözéshez – mi kell még? Emellett hegyet mászni is lehet a közelben, de az őserdő sincs elérhetetlenül messze a turisták által még kevésbé felfedezett területtől.

7. Aberdeen, Skócia

Ezek 2020 feltörekvő turistacélpontjai 4

A város legnagyobb része gránitból épült, ez már önmagában különlegessé teszi a Skócia északkeleti részén fekvő várost. Számos galéria és múzeum található a tengerparti településen, de érdemes betérni egy-két pubba, legalább egy jóféle scotch-ra.

6. Cali, Kolumbia

Ezek 2020 feltörekvő turistacélpontjai 5

Az európai és afrikai kultúra metszéspontjának is lehet nevezni a dél-amerikai várost, ahol mindig lehet találni több jó bulit is.

5. Vanuatu

Ezek 2020 feltörekvő turistacélpontjai 6

Az óceániai szigetcsoport 80 aprócska, festői szigetből áll. A vulkánmászástól a búvárkodásig mindent lehet az Ausztráliától keletre fekvő területen csinálni, ahol nagy eséllyel megértik az embert – átlagosan itt beszél egy ember a legtöbb idegen nyelven.

4. Luxemburg

Ezek 2020 feltörekvő turistacélpontjai 7

Az ország látnivalói jó példaként szolgálnak arra, hogy sok jó dolog kis helyen is elfér. Kastélyok, sziklás völgyek, aprócska falvak és mesébe illő borászatok is találhatóak az aprócska országban. Számos látványosság a világörökség része.

3. Hszian, Kína

Ezek 2020 feltörekvő turistacélpontjai 8

A város egyfajta kültéri múzeumként is emlegetik, de a számos történelmi emlék mellett tele van modern, látványos épületekkel is Hszian. 2020-ban komolyan ráfekszenek a kínaiak a turizmusra: 30 éjszakai tárlatvezetést tartanak a turisták számára, melyen bemutatnak egy éjszakai piacot is.

2. Bilbao, Spanyolország

Ezek 2020 feltörekvő turistacélpontjai 9

A Spanyolország északi részén fekvő város közel van a tengerhez, a Pireneusokhoz, ráadásul jövőre itt is rendeznek Európa-bajnoki focimeccset. A spanyol konyha híresen jó és változatos, így minden adott a tökéletes nyaralás helyszínéhez.

1. Buriram, Thaiföld

Ezek 2020 feltörekvő turistacélpontjai 10

A lista élére a MotoGP repítette a thaiföldi Buriramot: az első világbajnoki versenyt 2018-ban rendezték a Chang Nemzetközi Versenypályán, azóta pedig tovább nőtt a helyszín népszerűsége. Az ide látogatók könnyen össze tudják kötni a futam megtekintését a történelmi relikviák és kincsek szemléjével.