Sci-fi filmekbe illő furcsa löttyel állt elő a Team Toxic sörfőzde. Gyakorlatilag megalkották a fordított Portert, a mély fekete sört valahogy fehérré varázsolták, a habot pedig feketévé. A látvány tényleg zseniális lett, a Sinistral White Stout pedig állítólag pont olyan ízű, mint egy klasszikus fekete Stout.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Thanks to @unilad for the right-up on our reverse stout! Fame at last 😜😂 #whitestout #unilad #reversestout #sinistral

The Team Toxic (@teamtoxicbeers) által megosztott bejegyzés, Okt 2., 2019, időpont: 2:34 (PDT időzóna szerint)

Hogyan érték el ezt a hatást? A recept természetesen titok, de annyit elárult a liverpooli főzde vezetője, hogy a gondosan kiválogatott malátában kell keresni a megoldást. Vagyis vélhetően kihagyták a sötétre pörkölt szemeket, és így tudtak elérni egy búzasöröket megszégyenítő, opálos áttetsző megjelenést. 

Persze kell némi Instagram mágia a teljes kontrasztos fotókhoz, ha szűrők nélkül, a valóságban látjuk, azért nem áll meg a fekete-fehér ütős kép, de így is érdekes.

Sörből ennél durvábbat még nem láttunk 1

Ami viszont hétpecsétes titok, az a fekete hab, sokan a tintahalak tintájára tippelnek, de nem ezzel oldották meg. Annyi biztos, hogy egy Instagram sztárt sikerült megalkotniuk, ez sör a fotók számára készült, hiszen ízében nincs különlegesség, de azt nem is lehet lájkvadász képpel eladni. 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

The Team Toxic (@teamtoxicbeers) által megosztott bejegyzés, Okt 10., 2019, időpont: 1:19 (PDT időzóna szerint)

Ezért a sörért kár a hazai hipermarketek polcait zörgetni, 1200 liter készült, és ez a mennyiség mind csapra kerül az Egyesült Királyság kocsmáiban, a Team Toxicnál pedig nem terveznek új adagot, majd talán egy év múlva. Hadd várjanak rá a sörrajongók.