1810 óta évről évre egyre többen és többen látogatnak el Münchenbe az ősz közepén. Az Oktoberfest egy királyi lagziból fejlődött gyakorlatilag a sör ünnepévé, amire a főzdék külön készülnek a szokásosnál is nagyobb alkoholtartalmú italaikkal.

Az ünnepség velejárói a gasztronómiai jellegzetességek is, mint például a sült csirke, melyből akár 500 ezer darab is elfogyhat egy évben a mulatozások alatt. Ennél csak sörből fogy több, minden évben kb. 60 ezer hektoliter, melyet a literes korsókba csapolnak és visznek ki a pincérnők.

Ők, illetve az ellátogató turisták előszeretettel öltik magukra a bajor népviselet jellegzetes darabjait, a Lederhosent és a Dirndlt, azt a színes hosszú ruhát, mely igencsak ki tudja emelni a nők vonalait, a férfiak legnagyobb örömére.

Az utóbbi években divattá vált a hölgyek körében ez a szokás, az Instagram tele van hasonló képekkel. Nem tudni, hogy ki indította el a hogyan legyünk szexik népviseletben-trendet, de az Oktoberfest biztosan jól járt ezzel.

Nem csak a sör miatt érdemes az Oktoberfestre látogatni 1
Nem csak a sör miatt érdemes az Oktoberfestre látogatni 2

Nem csak a sör miatt érdemes az Oktoberfestre látogatni

Nem csak a sör miatt érdemes az Oktoberfestre látogatni 11
Nem csak a sör miatt érdemes az Oktoberfestre látogatni 12
Nem csak a sör miatt érdemes az Oktoberfestre látogatni 13
Nem csak a sör miatt érdemes az Oktoberfestre látogatni 14
Nem csak a sör miatt érdemes az Oktoberfestre látogatni 15
Nem csak a sör miatt érdemes az Oktoberfestre látogatni 16
Nem csak a sör miatt érdemes az Oktoberfestre látogatni 17
Nem csak a sör miatt érdemes az Oktoberfestre látogatni 18
Fotó megosztása:

Sajnos az idei fesztivál már véget ért, de jövőre is van lehetőség kilátogatni Münchenbe. Az elnevezés ellenére már szeptember második felében elkezdődik a buli, és október legelején véget is ér.