Vasárnap véget ért a Fortnite nevű videojáték tizedik szezonja. A játék lényege az volt, hogy a játékosnak túl kellett élnie a többiek támadásait, és lehetőleg utolsónak kellett talpon maradnia. A tíz szezon során tíz különféle szigeten játszódó történet a hét végén egy csapásra megszűnt, a készítők szó szerint felrobbantották a virtuális világot.

Megsemmisült a világ egyik legnépszerűbb játéka 1

Így látta a robbanást egy játékos, miközben éppen a szigeten harcolt

Megsemmisült a világ egyik legnépszerűbb játéka 2

Ez a fekete lyuk szippantotta magába a Fortnite-világot

Azok, akik éppen a játékba lépésre készültek, szintén egyedülálló módon élhették át a játék megszűnését.

A játékosok az események óta nem tudnak bejelentkezni Fortnite-fiókjukba, és a hivatalos kommunikáció szerint úgy tűnik, itt a vége a népszerű játéknak, mely számos e-sportolót tett gazdaggá a különböző bajnokságokon. Egyesek azonban tudni vélik, hogy a játék valójában történetének második fejezetét készíti elő, új szezonokkal és szigetekkel, ami vélhetően a héten el is indul.

A játéknak világszerte 250 millió játékosa volt. A 2017-ben megjelent program sikerét az utóbbi években népszerű battle royale-típusú játékmenetnek köszönhette, melyben akár egyidejűleg 100-an is küzdhettek egymás ellen. A szoftvert kiadó Epic Games havonta több millió dollárt keresett az alapvetően ingyenesen használható játékkal az alkalmazáson belüli vásárlások miatt.