A különböző falunapok kötelező figyelemfelhívó eleme a helységnév tábla környékére telepített bálakompozíció. Zseniális albumot lehetne készíteni a szalmaparasztokból, 2015-ben a 444 emlékezett meg egy kreatív minyonokat ábrázoló alkotásról. 

Jean Marie Smith amerikai művész mutatta meg, hogy van élet a kedvesen vicces, amatőr szalmabálákon túl. Lehet ezt komolyan is művelni, kevesebb építkezéssel, öltöztetéssel, de több festéssel. A Halloween ünnepére készülő festett bálák főleg a gyerekeket szólítják meg, népszerű rajzfilmes vagy mozifilmes karaktereket ábrázolnak.

A kipingált faluszéli szalmabálák műfajában ez a csúcs 1A kipingált faluszéli szalmabálák műfajában ez a csúcs 2A kipingált faluszéli szalmabálák műfajában ez a csúcs 3A kipingált faluszéli szalmabálák műfajában ez a csúcs 4A kipingált faluszéli szalmabálák műfajában ez a csúcs 5A kipingált faluszéli szalmabálák műfajában ez a csúcs 6A kipingált faluszéli szalmabálák műfajában ez a csúcs 7A kipingált faluszéli szalmabálák műfajában ez a csúcs 8