A Star Wars-filmekben a többi szereplőhöz képest csak nagyon keveset tudhattunk meg Boba Fettről. Talán épp ezért a gyűjtők egyik kedvence a karakter képével díszített, vagy az ő formáját felvevő csecsebecse, legyen az szinte bármi.

Ez volt a helyzet a Kenner játékgyártónál is. Még az 1970-es évek végén, az első film megjelenése után nem sokkal készített néhány akciófigura-prototípust a cég, de a sorozatgyártást már nem élték meg. Három különböző műanyagjáték is készült, mely a fejvadászt ábrázolja különböző fegyverekkel és felszerelésekkel.

Aukciós rekordot dönt a ritka Star Wars-figura 1

Néhány hónappal ezelőtt egy aukción megpróbálták eladni az egyik ilyen figurát 365 ezer dollárért (111 millió forintért), de senki nem volt, aki ennyit adott volna a bábuért. Végül szintén rekordot jelentő 112 926 dollárért, azaz 34,3 millió forintért elkelt a játék.

Úgy tűnik azonban, hogy a csúcs nem marad sokáig érvényben, mivel egy rakéta-hátizsákos Boba Fett az előrejelzések szerint akár 200 ezer dollárnál (60,7 millió forintnál) is többért kelhet el egy novemberi aukción. Nagyobb értékét éppen a fegyverzetének és a hiánytalan festésének köszönheti.