Egymástól távol álló univerzumok ütköznek, mit ütköznek, egyesülnek a marketingnek köszönhetően, a következő Star Wars film apropóján. A jó érzékkel karácsony előtti premierrel érkező sokadik fejezet (A Star Wars: Skywalker kora című filmet  december 19-től vetítik a hazai mozik) garantáltan bedurrantja az ajándékpiacot, és rengetegen vesznek majd Star Warshoz köthető ajándékot a rajongóknak.

Hogy mit? Ma már bármit meg lehet kapni Csubakka jelmezben, nincs az életnek olyan területe, ahol ne szusszanhatna fel Darth Vader mechanikus tüdeje. Az edényszett szinte triviális, és unalmas, de ez a cucc megérdemli a figyelmet.

Mert a konyhafőnök címre pályázó, Star Wars-imádó férfiak számára gyakorlatilag tökéletes ajándék. Egyfelől ez nem olcsó gagyi, használhatatlan dísztárgy, hanem a gasztronómia alapköve, a Le Creuset öntöttvas edénye, amiben a kakastöke pörkölt éppúgy zseniálisra készíthető, mint a Bantha pofa. Igaz, utóbbihoz nehéz alapanyagot szerezni, de ha valaki a Tatooine környékén jár, hozhat pár kilót.

Ha Darth Vader séfnek áll, tuti, ilyen vasedényeket használ 1Ha Darth Vader séfnek áll, tuti, ilyen vasedényeket használ 2

A készletben van minden, mind a Jedi-, mind a Sith-drukkerek találnak maguknak valót, Darth Vader-féle fazékban készülhet a hagymás sült vér, droid stílusú (B-8, R2-D2 és C-3PO) darab is akad, de a legtalálóbb a befagyasztott Han Solo mintájára készült sütőlap.

Ha Darth Vader séfnek áll, tuti, ilyen vasedényeket használ 3