Egy lengyel startup, a Mudita megalkotott egy olyan telefon-koncepciót, mely szerintük általánosságban javítja az emberek közérzetét. A szürkésfehér butatelefon nagyon egyszerű készülék, klasszikus nyomógombokkal a szemnek is barátságos kijelzővel – hasonlóval találkozhatunk az ebook-olvasókon is.

Az internetkapcsolattal egyáltalán nem rendelkező eszköz a telefonálás és az SMS-ezés mellett képes jegyzetek tárolására, de naptár, számológép, ébresztő és zenelejátszó is található benne, azaz mindarra képes, amire a 2000-es évek végi telefonok többsége már tudott.

Internet nélkül tenné jobbá életünket ez az egyszerű telefon 1

A telefon nem csak az okoseszközöktől való elszakadást segíti. A készítők olyan speciális antennával szerelték fel, amely a lehető legkevesebb káros sugarat bocsátja ki. A képernyő háttérvilágítása a lehető legjobb alvást szolgálja: a legkevesebb kék fényt tartalmazó árnyalattal világítják meg a kijelzőt.

Internet nélkül tenné jobbá életünket ez az egyszerű telefon 2

Az ígéretek szerint egyetlen töltéssel akár két hétig is működőképes marad az 1 wattos Harman-hangszóróval szerelt eszköz. Az érdeklődés hatalmas a telefon iránt: a 221 dolláros (67 ezer forintos) induló áron kínált telefon Kickstarteren átlépte a 100 ezer dolláros induló támogatást. Az új cél már 225 ezer dollár: ha meglesz az összeg, készül egy fekete változat is.

Internet nélkül tenné jobbá életünket ez az egyszerű telefon 3