Három és fél év után a Netflix végre magyarul fogadja a hazai felhasználókat, és a szolgáltatás a filmek és sorozatok lokalizálását illetően is a korábbinál jóval magasabb fokozatra kapcsol – írja a 24.hu.

Ez nem csak teljesen magyar kezelőfelületet jelent, mostantól egyre több tartalom kap magyar feliratot, de ami ennél is izgalmasabb, szinkront, ráadásul az év végéig számos hazai remekmű kerül a streamingszolgáltató kínálatába. Arra még nem számíthatunk, hogy minden saját gyártású Netflix-tartalom magyar szinkronnal kerül a kínálatba, hiszen a szinkronizálás jóval keményebb feladat, mint a felirat, de az már biztos, hogy például a Martin Scorsese rendezte, Robert De Niro és Al Pacino főszereplésével készült Az ír (The Irishman) a november 27-i premierkor szinkronosan lesz elérhető az előfizetők számára.

 

Amire azonban nagyon kell figyelni egyelőre, hogy ha átállítod a beállításoknál a felület nyelvét magyarra, akkor a kínálatban csak azok a tartalmak lesznek elérhetők, amihez van magyar szinkron és/vagy magyar felirat.

Saját gyártású hazai sorozat vagy film egyelőre nincs a rövidtávú terveik között, egyelőre felmérik a magyar nézők igényeit, de hosszútávon elképzelhető, hogy az HBO-hoz hasonlóan (Aranyélet, Terápia) készítenek magyar vonatkozású tartalmat.

A Netflixnek világszerte jelenleg 151 millió előfizetője és 450 millió felhasználója van.