Habár a halloween eredetileg egy kelta ünnep, melyet főleg az angolszász országokban tartanak, manapság már mindenütt – köztük hazánkban is – valamilyen formában megjelennek az ünnep tipikus jelképei, a töklámpások. Emellett egyre többen öltenek magukra különféle rémisztő maskarákat – nem feltétlenül a holtak szellemeitől való elrejtőzés miatt, amiért eredetileg beöltöztek az írek, sokkal inkább azért, mert jópofának gondolják az emberek.

Éppen ezért lehet stílusos ünneplési formának nevezni azt a bulit, melyet Drakula várában tartanak november másodikán. A törcsvári várat, ami egyébként ma múzeumként működik, egykoron I. Lajos magyar király építtette a havasalföldi román vajdák portyázásai ellen. A közbeszéd úgy tartja számon, hogy ehhez a környékhez köthető Vlad Țepeș, azaz Drakula gróf élete is, de ez a történészek szerint nem igaz.

Ennél stílusosabb halloweeni bulit nehezen tudunk elképzelni 1

Törcsvár

Ennek ellenére a Törcsvár örökké a horrorfanatikusok egyik fő célpontja marad, amit a kastély és a mellette található hotel szépen ki is használ. A bulira érkező vendégek háromcsillagos szálláson térhetnek nyugovóra, de a program része a kastélytúra, egy horrorfilm megnézése és hajnalig tartó buli DJ-vel.

Az egynapos szórakozás 249 euróba, azaz 83 ezer forintba kerül.