A Távol-Keletre, egészen Japánig kell utaznia az embernek, ha szeretne egy csészével inni a világ legdrágább kávéjából. Oszakában, a The Münch nevű kávézóban készül ugyanis az adagonként 914 dollárba, azaz 280 ezer forintba kerülő koffeines ital.

Sikerét egy véletlennek köszönheti készítője, Kandzsi Tanaka, aki évtizedek óta üzemelteti a vendéglátóegységet. A férfi egyszer benn felejtett a fagyasztóban egy adag jegeskávét, és csak fél év múlva vette ezt észre. Mielőtt kidobta volna, kíváncsiságból megkóstolta, hogy mégis milyen íze van. Ő lepődött meg a legjobban: ízlett neki az ital, a hidegben töltött idő alatt különleges aromája lett a kávénak.

Véletlenül született meg a világ legdrágább kávéja 1

Sokáig tart, míg elkészül a kávé

Mindezek után vett néhány fahordót, majd abba kávét töltött, és betette a fagyasztóba tíz évre. Amikor megkóstolta, egy édes, szirupos egyveleggel találkozott. Ezek után a férfi nyers kávébabokat tett a mélyhűtőbe 22 évre. Az érett kávészemekből sem lesz azonnal feketeleves: pörkölés és az őrlés után rendkívül lassan készül el a főzet. Tanaka ugyanis annyira lassan engedi a vizet az őrleményre, hogy a csésze alján csak fél óra után landol az első csepp kávé.

Az élményre rátesz egy lapáttal maga a csésze is, mely az egyik legrégebbi európai porcelánmanufaktúra, a meisseni terméke.

Véletlenül született meg a világ legdrágább kávéja 2