2003-ban állt szolgálatba az az Airbus A319-es, mely manapság Wales fővárosában, Cardiffban pihen a földön, szárnyak és hajtóművek nélkül. Az Etihad légitársaság flottájából 2017-ben kivont gép egy walesi roncstelepen rohadt egészen májusig, amikor Toby Rhys-Davies 45 ezer fontért (17 millió forintért) megvásárolta a géptörzset és az orrát, majd átalakította.

Pusztulásra ítélt repülőből varázsolt szállást egy férfi 1

A kempinget üzemeltető férfi az újonnan vásárolt repülőalkatrészekből egy szálláshelyet készített, melyet éjszakánként 179 fontos (67 ezer forintos) áron bárki kibérelhet. A gépet két részbe szedte: az orrából egy étkezőt csinált, míg a 14,2 méter hosszú törzsben lehet aludni. Az ágyak mellett az Airbus által épített konyha és két WC is megtalálható még.

Pusztulásra ítélt repülőből varázsolt szállást egy férfi 2

A repülés fanatikusainak nagy élményt jelenthet a különleges szállás: a férfi szerint rengetegen érdeklődnek az Arab éjszakák névvel illetett élmény miatt. A névadás nem véletlen: az arab légitársaságtól leselejtezett gépen még látszódnak az Etihad színei, de a férfi még pálmafákat is ültetett Airbusa mellé.

Pusztulásra ítélt repülőből varázsolt szállást egy férfi 3

Toby már 600 ezer fontot, azaz 226 millió forintot beleölt fura hobbijába, a repülős kempingbe. A férfi készített már egy Lockheed JetStarból is szállást, de épített egy repülő csészealjat is korábban.

Pusztulásra ítélt repülőből varázsolt szállást egy férfi 4