A XX. században érdekes utat jártak be a hordozható hanglejátszók. Először az volt a fő cél, hogy minél kisebb, minél könnyebb eszközök szülessenek, majd a Walkman korszakban elkezdtek újra nőni az elemről táplált kazettalejátszók. Olyannyira, hogy divat lett a vállról indítható Boombox, a hatalmas, kétkazettás magnó, állítható hangszínnel, villogó, digitális kijelzőkkel. 

Úgy tűnik, ez a jelenség megismétlődik a mobilokra vezeték nélkül csatlakozó hangszóróknál is. Ezek is zsebre dugható apróságként kezdték karrierjüket, de napjainkban a Bluetooth hifidobozok a stílusos nappali elengedhetetlen kellékei.

Az erős mezőnyből egyes gyártók extrém méretekkel akarnak kitűnni, a 14 hangszórós DiamondBoxx XL2 pedig mindenkinél nagyobbra nőtt. Ez a szörnyeteg 660 watt állandó, és 1000 watt csúcstejlesítményre képes, egy töltéssel pedig 20 óráig bírja őrületbe kergetni a szomszédokat. 

A 600 ezer forintos hangfegyver hordozhatósága korlátozott, ugyanis 23 kilogrammot nyom, ebben is megidézi a nyolcvanas évek nagy, nehéz magnóit, már csak a színes futófények hiányoznak a hangszórókról.

Ez a legdurvább hangfal, amire a mobilodról lőheted a zenét 1Ez a legdurvább hangfal, amire a mobilodról lőheted a zenét 2