Még 1936-ban készítette egy walesi sörfőzde azokat az italokat, melyek nemrég kerültek kalapács alá egy londoni árverésen. A 83 éves dobozos sörről úgy tartják, hogy ezek lehettek az elsők, melyeket fémhengerbe csomagoltak az Egyesült Államokon kívül.

Az árverés szervezői arra számítottak, hogy 1000 és 1600 font közötti áron kelhetnek el a máig bontatlan dobozok. Végül 2270 fontnál (857 ezer forintnál) ütötték le a kalapácsot, és keltek el az italok. A kupakos, mégis dobozos sörök oldalán olvasható felirat szerint az így csomagolt italok tovább bírják, mint üveges társaik. Minőségükben ugyanis sem a fény, sem a levegő nem tesz kárt.

Százezreket fizettek a sörtörténelem egy darabjáért 1

Ez azonban nem mondható el ezekről az italokról: az egyik doboz alján láthatóak szivárgásnyomok, de még így is rengeteg pénzért kelt el a tétel. A Chiswick aukciósház italszakértője szerint ahhoz képest, hogy volt olyan időszak, amikor csak egy asztalon tárolták a hengereket, egészen szép állapotban átvészelték az eltelt éveket.

Vélhetően az új tulajdonos sem fogyasztási céllal vette meg a két doboz sört, de ha mégis, akkor bizonyosan elrontaná a gyomrát: kizárt dolog, hogy eredeti minőségében megmaradt volna az ital.