Újabb területen veti be a mesterséges intelligenciát a Facebook. A legnagyobb közösségi oldal fejlesztői a Fashion++ nevű új projekten dolgoznak, mely a tervek szerint segít kiválasztani a felhasználóknak, hogy milyen ruhát és kiegészítőt vegyenek fel.

A Fashion++-t több ezer divatosnak titulált kép segítségével tanítják a trendi öltözködésre és megjelenésre. A mesterséges intelligencia a különböző ruhadarabok és az öltözékek felismerése után képes olyan javaslatokat tenni a felhasználóknak, mint például tűrd be az inged vagy hajtsd fel a nadrágod szárát.

Ha az új fejlesztés teljes mértékben megvalósul, az hatalmas áttörést jelent majd a mesterséges intelligencia kreatív módon történő használatát illetően. A Facebook azt állítja, hogy a rendszer már működőképes, és a tesztelők eddigi értékelése szerint valóban hasznos tanácsokat ad a Fashion++.

A cég egyébként nemrég jelentette be együttműködését a divatipar egyik szereplőjével, a napszemüvegeket gyártó Ray-Bannel. A két vállalat a jövőben együttes erővel fejlesztene okosszemüveget, a tervek szerint 2023 és 2025 között kerülne a piacra a termék.