Sajnáljuk, hogy nem nekünk pattant ki a fejünkből az az ötlet, amit egy német programozó megvalósított. A férfi egy különös szociális kísérletbe kezdett Instagramon: elindított egy olyan fiókot, ahová csak pénzért cserébe kerülnek ki a felhasználók fotói.

A Golden Price Tag, magyarul Arany Árcédula nevű oldalra eddig csak négy poszt került ki. A használati feltételek nem túl bonyolultak: csak fel kell tölteni egy képet az ugyanezen a néven futó weboldalra, egy képaláírást írni, majd befizetni a legalább 1000 dolláros (300 ezer forintos) összeget.

Csak a leggazdagabbak használják a fizetős Instagramot 1

A koncepció igencsak megosztja az embereket, ami nem is csoda, tekintve, hogy a gazdag fiatalok életébe betekintést engedő Rich Kids-fiókok is sokaknál kiverik a biztosítékot. Az oldal azt is kiírja, hogy ki mennyit áldozott a képre: az eddigi használók többsége maradt a minimum előírt összegnél, de volt, aki nem sajnálta ennek kétszeresét is kiadni egyetlen fotóért.

“Egyedi és megosztó koncepció, melyből könnyű viccet csinálni” – mondta a fiatal programozó. “Vannak egyáltalán emberek, akik hajlandóak kifizetni 1000 dollárt, és ha igen, mi a motivációjuk?” – tette fel költői kérdését. Erre talán az a srác tudna válaszolni, aki csak ennyit írt képe alá: “Még mindig kevesebbe került, mint a pezsgő.”

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Still less expensive than the champagne that day @the_victorious_b.i.g

GOLDEN PRICE TAG (@golden_pricetag) által megosztott bejegyzés, Szept 9., 2019, időpont: 4:16 (PDT időzóna szerint)