Közép-Amerikában található El Salvador. Az ország 2015 óta a lakosság arányában a világ legtöbb gyilkosságot számláló országainak listáján az első helyen áll. A gyilkosságok nagyobb része bandaháborúkhoz és a szervezett bűnözéshez kötődik, emiatt persze rengeteg az országban az illegálisan tartott fegyver.

Tavaly egy 5000 darabos rakományt beolvasztottak a hatóságok, melyekből egy svéd óramárka, a TRIWA órákat készített. Akkor annyi időmérő eszközt sikerült eladniuk, hogy abból 70 ezer dollárral támogathattak erőszakellenes projekteket.

Ilyen egy óra, amit fegyverekből készítettek 1

A cég az idei évre is készült egy hasonló kollekcióval. Összesen hét különféle modell közül választhatnak az órákért lelkesedő vásárlók; a célul kitűzött 25 ezer dolláros bevételt 2 óra alatt elérte a projekt Kickstarteren, azóta pedig már 66 ezer dollárt is túlszárnyalta ez az összeg.

Ilyen egy óra, amit fegyverekből készítettek 2

Az órákat 179 és 525 dollár (53 és 157 ezer forint) közötti áron lehet megvásárolni. Kinézetükben egyébként nincs semmi kiemelkedő, mindegyik darab egyszerű, mégis modern megjelenést kölcsönöz viselőjének. Az eladásokból befolyt összeg 15 százalékát visszautalják a közép-amerikai államba, ahol a konfliktusok áldozatain próbálnak meg segíteni.

Ilyen egy óra, amit fegyverekből készítettek 3