Akiknek nem elég extrém a Izland vagy a Skandináv országok által kínált páratlan élmény, azok egy kisebb vagyonért megtapasztalhatják azt, ami eddig csak kutatóknak, felfedezőknek jutott osztályrészül. 

Eltölthetnek egy éjszakát az Északi-sark közvetlen közelében, ráadásul nem is huzatos sátrakban, egymás testét melegítve, bajuszról lógó jégcsappal. A kicsit több mint 100 ezer dollárért luxusigluk járnak, üvegfallal, kényelmes ággyal, fűtéssel és teljes ellátással. 

Ráadásul a sárgát sem kell hóba dobni, ezek a kis üvegkalitkák saját mellékhelyiséggel vannak felszerelve, ami nem lebecsülendő extra a -30-40 Celsius-fokos hidegben. Az átszámítva 30 millió forintért mért utazás során a jelentkezők két éjszakát töltenek Norvégiában, Svalbardban, majd repülnek az Északi-sarkra, ahol egy kiadós, szakértők által vezetett séta, valamint az igluban töltött éjszaka után már mehetnek is haza.

Az ötletgazdák régóta a sarkköri turizmusban utaznak, de ilyen messzire még nem merészkedtek. A program célja a profit mellett természetesen igen magasztos, a tehetős turistáknak azt szeretnék megmutatni, milyen most ez a terület, és hogy hat rá a klímaváltozás. 

Méregdrága extrém luxushotel nyílik az északi-sarkon 1Méregdrága extrém luxushotel nyílik az északi-sarkon 2Méregdrága extrém luxushotel nyílik az északi-sarkon 3