Különleges bútordarabbal találkozhattak azok, akik kilátogattak a New York-i nemzetközi kortárs bútorvásárra. A résztvevők ugyanis megtekinthették a világ legdrágább tűzhelyét, melyet 750 ezer dolláros, azaz 225 millió forintos áron lehet megvásárolni.

Megkövesedett fából készült a legdrágább kandalló 1

Alapanyagként egy megkövesedett fatönköt használt fel az alkotó, mely több millió év alatt nyerte el mai formáját a föld alatt. Az idők folyamán a szerves anyagok ásványokká váltak, illetve cserélődtek le, megtartva a fa szerkezeti állapotát, egyedi megjelenést kölcsönözve annak.

Megkövesedett fából készült a legdrágább kandalló 2

Habár a felső rész fából van, az a legforróbb tűzben sem fog meggyulladni azoknak a folyamatoknak köszönhetően, melyek a múltban érték. A 22 millió évesre becsült fosszília úgy viselkedik, mint egy nagy szikla: átmelegedés után hosszú ideig kellemes hőmérsékleten tartja a helységet, ahol felállítják.

Megkövesedett fából készült a legdrágább kandalló 3

A két részből álló kandalló alja betonból készült, mely középen üreges. Itt kapott helyet a gázégő, melyet akár Bluetooth-on keresztül, egy távirányítóval is szabályozhatunk. Nem csak egy készült a különleges fűtőtestből, de mindegyik darab egyedi: két ugyanolyan megkövült farönköt ugyanis ritkán találni.