Manapság a bőröndöket már nem csak a ruháink és egyéb utazási kellékeink tárolására használjuk. Egyre több gyártó rejt egy akkumulátort is a szerkezetbe, melynek segítségével akkor is feltölthetjük a telefonunkat, ha nincs a közelben más áramforrás.

Ezekkel a bőröndökkel azonban az a probléma, hogy a beépített akkuk is lemerülnek egyszer, folyton ki kell őket szerelni és újra kell tölteni őket. Ezen a gyakorlaton változtatna a Rollogo poggyásza. Az Escape S névre hallgató modell kerekei generátorokat rejtenek, melyek az előállított energiával egy 8000 mAh-s lítium-polimer akkumulátort töltenek.

Hasznos funkciót rejt kerekeiben ez a bőrönd 1

Az így összegyűlt árammal telefont, tabletet vagy akár laptopot is tölthetünk két USB-porton keresztül. A tervező szerint már 10 percnyi gurulással 1,2 órányi telefonbeszélgetésre elegendő energiával tölthetünk fel egy átlagos okostelefont. A beépített powerbank teljesen feltöltve 10 óra üzemidőt is biztosíthat. Ha a kerekek gördülése ellenére sem töltődik fel teljesen az akku, azt a hálózatról is feltölthetjük.

Egyfajta riasztóként is szolgál a kis powerbank: Bluetooth-kapcsolattal a telefonunkon láthatjuk, ha más elkezdi mozgatni a bőröndöt, a töltöttségi szintről is tájékoztatást küld, de ránk szól akkor is, ha véletlen elhagynánk azt utazás közben.

Hasznos funkciót rejt kerekeiben ez a bőrönd 2

A generátoros kerekekkel felszerelt bőrönd rugós felfüggesztést kapott. A Kickstarteren futó kampány nagyon népszerű, az üzlet beindításához szükséges pénz két és félszerese gyűlt össze. Az első támogatók 400 dollárért (120 ezer forintért) kapják meg bőröndjeiket, a tervezett bolti ár 600 dollár (180 ezer forint) körül alakul majd.