A Huawei négy teljesen új telefon bemutatását tervezi, a Mate 30 Prót, az egy lépcsővel alacsonyabbra pozicionált Mate 30-at, valamint a középkategóriás Mate 30 Lite-ot és az exkluzív Mate 30 Porsche Designt.

A telefonok nem csak hardver tekintetében térnek el egymástól, de megjelenésre is lesznek könnyen észrevehető különbségek. 

Ütős technikával érkeznek az új Huawei csúcsmobilok 1

A kínálat csúcsán trónoló Mate 30 Pro dobogó szíve egy Kirin 990-es processzor lesz, 4G-s és még gyorsabb, 5G-s variációban, a szakmabeli pletykák pedig még 4500 mAh-s telepről, a 8 GB-os kezdő RAM-készletről és az 512 GB-os tárhelyopcióról szólnak.

Akinek ez nem elég, annak lesz ott a kisebb darabszámú és méregdrága Porche Design kiszerelés, ami a csúcshardvert még vadabb, exkluzív külsővel fejeli meg, a bőrből készült hátlapot látva mindenki tudja majd, hogy nem egy 200 ezres “tömegmodellt” tettünk ki az asztalra. 

Ütős technikával érkeznek az új Huawei csúcsmobilok 2

Aki szeretne messziről luxust ordító, drágának kinéző, és tényleg drága telefont, annak a Porsche Design külsővel feltuningolt Huawei a megfelelő választás

A sima Mate 30 hátulról a Pro ikertestvére marad a kör alakú kameraegységének köszönhetően, ám vélhetőleg a szenzorok és az optikák sem lesznek a Pro szintjén. Előről szembetűnőbb a különbség, három helyett kettő egységből áll majd a szelfimodul, ami kisebb noccsszigetet eredményez. 

A sort a legkedvezőbb áron várható Mate 30 Lite zárja, amely a tavalyi modelleket idéző hátlapot kapott. A négyzetes kameraelrendezés egyértelműen jelzi, hogy ez a legolcsóbb Mate, ám ez nem jelenti azt, hogy ár-érték arányban ne emelkedhetne a legjobbak közzé.

Ütős technikával érkeznek az új Huawei csúcsmobilok 3

A Mate 30 Lite

A szeptember 19-ére tippelt, müncheni bemutató immáron hivatalos: a bajor fővárosban lesz a Mate 30-ak nemzetközi premierje, ahol végre az is kiderül, mennyi maradt meg a Google-Android együttműködésből a nagy amerikai kereskedelmi háború miatt. 

Ütős technikával érkeznek az új Huawei csúcsmobilok 4

Egy korai kémfotó, így görbül a Mate 30 Pro kijelzője