Ötven éve lépett először ember a Holdra, és a mai napig ez maradt a legnagyobb emberi résztvevős űrkalandja az emberiségnek. A 21. században vélhetően megváltozik majd ez, és egyre többen megtapasztalhatják, milyen a világűrben lenni, vagy akár élni.

Számos cég szeretné meghódítani az ismeretlent – valaki a rakétát gyártaná ehhez, mások az embereket utaztatnák. Egy kaliforniai vállalkozás teljesen más oldalról közelítette meg a kérdést: ők ugyanis az emberek elszállásolásából vennék ki a részüket a Von Braun-állomással, ami egy gyűrű alakú hotel lenne a világűrben.

Itt alhatunk majd, ha űrturisták leszünk 1

A vállalat célja, hogy a szerkezet 2025-ben már a Föld légkörén kívül legyen, és 2027-ben megkezdődhessen a vendégek fogadása. A 24 modulos állomás a Föld körül forogna egy állandó pályán. A forgás nem véletlen, ennek segítségével imitálnák a gravitációt, árulta el Tim Alatorre tervező. A középső részen az űrturisták a súlytalanságban lebeghetnek, a terve szerint ott nem generálnak mesterséges gravitációt.

Itt alhatunk majd, ha űrturisták leszünk 2

A névadás nem véletlen: a rakétatudomány atyjáról, Wernher von Braunról kapta a nevét a komplexum, aki hatvan évvel ezelőtt fantáziált már egy hasonló kinézetű űrállomásról. A német mérnök terveiből továbbfejlesztett modern építményben egyidejűleg 352 vendég szállhatna meg, 450 fős maximális kapacitással.

Itt alhatunk majd, ha űrturisták leszünk 3Itt alhatunk majd, ha űrturisták leszünk 4

Az űrturizmus napjainkban sem egy olcsó mulatság, ám a tervezett űrhotel megálmodói szeretnék alacsonyan tartani a költségeket. Abban bíznak, hogy az árak egy szinten lesznek egy hajóút vagy egy Disneylandben tett kirándulás költségeivel.

Itt alhatunk majd, ha űrturisták leszünk 5Itt alhatunk majd, ha űrturisták leszünk 6Itt alhatunk majd, ha űrturisták leszünk 7