15 évet előreugrott az időben egy, a hotelek kiszolgálására specializálódott vállalat. A cég elképzelte a jövő hotelszobáját, és digitális képeken be is rendezte azt. A tanulmány jelentős anyagi ráfordítással többé-kevésbé akár napjainkban is megvalósítható lenne, hiszen a legtöbb technológiai vívmány (vagy annak alapja) ma is létezik.

Így nézhet ki a jövő hotelszobája 1

A szórakoztatásról például egy üvegtelevízió gondoskodna, mindenféle okosfunkcióval felszerelve. Ezen kívül is rengeteg üvegfelület található az elképzelt szobában, ilyen például a fürdőszobáé is. A privát szféra azonban nem tűnik el ezzel, ugyanis egy szempillantás alatt átláthatatlanná lehetne tenni az üveget.

Így nézhet ki a jövő hotelszobája 2

A tusolóban még egy extrát elrejtettek annak megálmodói: a vendégeknek egyáltalán nem kellene a hideg, vagy meleg vízcsaphoz nyúlnia, a rendszer ugyanis a testhőmérséklet alapján az optimális melegségűre állított vízzel locsolna minket. A hőfok beállításához csak egy érintésre van szükség, a szenzor azonnal megállapítja az ujj alapján a testhőmérsékletet.

Így nézhet ki a jövő hotelszobája 3

A szakértők szerint az igazán nagy durranás a hangvezérlés lesz, ez fogja a szállodai élményt teljes mértékben megváltoztatni. Így például az árnyékolást is beállíthatjuk, de elküldhetjük a szobarobotot akár reggeliért is. Emellett persze sok más beállítási lehetőségünk lesz az előrejelzés szerint, a hangulatvilágítás színétől kezdve a hotelek területén található személyre szabott információs képernyőkig. Mindehhez a telefonunk nyújt majd hatalmas segítséget, sok dolgot ugyanis a hangunkon kívül onnan irányíthatunk majd.

Így nézhet ki a jövő hotelszobája 4

Csak a tenyerünket kell a megfelelő helyre érinteni, és már készül is a kávé – épp olyan ízben, amit a telefonunkon korábban beállítottunk