Úgy tűnik, hogy a technológiai cégek új demonstrációs felületet találtak maguknak, a 2020-as tokiói nyári olimpiai játékok képében. Ennek valószínűleg mindenki csak örül – a helyszínen tartózkodó szurkolók is, akiket a Toyota robotarzenálja vesz körül, és szállítanak ide-oda különböző járműveik segítségével.

A technológiáról szól majd a tokiói olimpia 1

A sportolókat és a nézőket is egyaránt segítik a különféle robotok

Nemcsak a japánok, de a külföldi vállalatok is készülnek a világ legnagyobb sportmegmérettetésére. Így tesz a processzorairól ismert Intel is, akik a futóversenyek közvetítését szeretnék forradalmasítani élő sebességi adatokkal.

Az egyelőre tesztelés alatt lévő 3DAT-nek nevezett technológia a gyártó szerint közel valós időben mutatja a sportolók aktuális sebességét, melyet a színek változásával is jeleznek a nézőknek. Emellett a kiemelt futók tempóját számszerűen is kiírják a képernyőre.

Az olimpiai közvetítések ügyvezető igazgatója, Yiannis Exarchos szerint a nézők jobban megérthetik az egyes számokat, valamint részletesebb képeket kaphatnak az egyes sportolók aktuális állapotáról.

Az Intel nem csak ezzel a technológiával készül Tokióra. Ők szállítják a mintegy 300 ezer emberre tervezett arcfelismerő rendszert is, de a nyitó- és záróünnepségből is kiveszik a részüket valamilyen formában.