A kimutatás szerint a Manchester City lépte át ezt a határt azzal, hogy a jelenlegi keretében lévő játékosok megszerzéséért 1,014 milliárd eurót fizetett ki. Az angol bajnokcsapatot a Paris Saint-Germain (913 millió euró), valamint a Real Madrid (902 millió euró) követi a rangsorban.

Ez akkora összeg, hogy hirtelen felfogni is nehéz. Összehasonlításképpen a világ egyik legelőkelőbb, legdrágább autójából, a 144 milliós Rolls-Royce Phantomból 2291 darabot vehetünk ennyi pénzért, az ország legdrágább eladó ingatlanából, az Andrássy úton kínált komplett 7200 négyzetméteres komplexumból is 66 darab kijönne ebből a pénzből.

Sőt, a Puskás Stadiont is fel lehetne belőle építeni kétszer, és még maradna is, hiszen az Index.hu cikke szerint a közepes árszínvonalú stadion nettó 140 milliárdból készül el. 

Josep Guardiola együttese után a Premier League-ben a városi rivális Manchester United (751 millió euró) és a Bajnokok Ligája-címvédő, bajnoki ezüstérmes Liverpool (639 millió euró) következik. A PL-klubok átlagosan 345 millió eurót költöttek játékosaikra. Az európai öt topligát – angol, francia, német, olasz, spanyol – figyelembe véve a legkevesebbet a Bundesligában újonc Paderborn áldozta a keretére: négymillió eurót.