November 15-én nyit a világ eddigi legnagyobb Starbucks-kávézója Chicagóban. A négyemeletes, főként üvegfalakkal határolt épületben a sellős kávéspoharak rajongóinak olyan élményben lesz részük, melyre eddig korábban nem volt példa.

A közel 4000 négyzetméteres területen a Starbucks a legritkább, legexkluzívabb kávéit fogja kínálni, de emellett egy minipékség is lesz az épületben, hogy az ital mellé helyben készült finomságokat is fogyaszthassanak a vendégek.

A helyszínválasztás nem véletlen: a seattle-i székhelyű cég 30 évvel ezelőtt Chicagóban nyitotta meg első üzletét Washington állam legnagyobb városán kívül. Az új kávézó nyitását – mely egy korábbi háztartási cikküzlet helyére épült – még 2017-ben jelentette be a vállalat.

Nem ez az egyetlen prémium színvonalat képviselő Starbucks-kávézó a világban. Korábban Milánóban, Seattle-ben, New Yorkban, Sanghajban és Tokióban is nyílt már egy-egy hasonló üzlet, de a chicagói lesz mind közül a legnagyobb, összesen 200 embernek munkahelyet teremtve ezzel.