Ki ne álmodozott volna arról, hogy egyszer nyer a lottón, vagy egy nagyon távoli, nem ismert, de gazdag nagybácsijától éppen ő örököl egy mesés vagyont? Ez persze a legtöbbször csak álom marad, ám néhány szerencséssel a valóságban is megtörténik.

Így járt Michel Pont is, aki a burgundiai borvidéken örökölt a 80-as években egy várkastélyt a hozzá tartozó kisebb birtokkal. Ezek után kezdett hosszú gyűjtögetésbe, mellyel még a Guinness-rekordok könyvébe is szinte berepült: övé ugyanis a világ legnagyobb vadászrepülő-gyűjteménye, összesen 110 különféle darabbal.

Csak egy valamit irigyelünk jobban a 87 éves nyugdíjas lakásánál 1

A kocsibehajtó mellett egy a belga légierőből leszerelt vadászgép fogadja a látogatókat

Csak egy valamit irigyelünk jobban a 87 éves nyugdíjas lakásánál 2

Hátul még több repülő és más járművek találhatóak

Csak egy valamit irigyelünk jobban a 87 éves nyugdíjas lakásánál 3

A kép fentről még látványosabb

A ma már 87 éves férfi nem csak repülők gyűjtögetett az elmúlt harminc évben. A birtokon belefuthatunk a kastélyhoz tartozó, még ma is működő borászat 30 darabos, különleges traktorkollekciójába. Emellett láthatunk még légpárnás hajókat, egy raktárnyi ősöreg tűzoltóautót, kétszáz antik motorkerékpárt és 36 versenyautót is.

Csak egy valamit irigyelünk jobban a 87 éves nyugdíjas lakásánál 4

A 87 éves férfi a legtöbb gépet belga és lengyel helyszíneken gyűjtötte be. Elhivatottságát jól mutatja, hogy egy gépet a kelet-afrikai Dzsibuti egyik repterének kifutópályáján szedte szét, majd vitte haza és rakta össze

A kastély összesen kilenc különféle járműmúzeumnak ad otthont, így a férfi remek nyugdíjkiegészítést kap a kiállítások bevételeiből. 2018-ban összesen 30 ezer látogató járt nála.

Csak egy valamit irigyelünk jobban a 87 éves nyugdíjas lakásánál 5

Csak egy valamit irigyelünk jobban a 87 éves nyugdíjas lakásánál 6

A férfi nagy modellgyűjtő is, kastélyában összesen 2000-nél is több példányt tárol