A könnyebb út mindig csábítóbb, és mindig akadnak olyanok, akik meg akarják úszni a nehezét. Az injekcióval növelt izom is ilyen elvtelen csalás, aminek akár végzetes következményei is lehetnek. A testépítő körökben synthol emlegetett szer, vagyis az izmok térfogatát növelő olaj káros hatásairól több alkalommal írtunk, de mindig akad újabb áldozat, aki tanulságos testre tett szert.

A videókon látható brazil férfi, Valdir Segato 58 centiméteres bicepszét is ennek a méregnek köszönheti. A dél-amerikai ország szegénynegyedeiben nőtt fel, mindig csúfolták gyenge testalkata miatt, ezért kezdett edzeni, és talán ezért vágyott az azonnali eredményre. 

A synthol “feltalálója” Chris Clark német testépítő, aki többször is majdnem életveszélybe került nagyszerű felfedezése miatt. Az olaj okozta méretnövekedés jelentős része hegszövet, ami nagy mértékben akadályozza az izmok normális működését, fejlődését.

Akik ezzel élnek, gyakran elfeledkeznek a megfelelő sterilitásról és a szúrások nyomán gyulladások, tályogok, fertőzések keletkeznek. Veszélyt jelent ezen felül, ha kevésbé szakavatott ember adja be magának az injekciót, ami eret, ideget találhat. Az injekciók annyira fájdalmasak lehetnek, hogy lehetetlenné tehetik az edzést, és innen egy ördögi körbe kerül az, aki az olajra szavaz.