Legújabb kollekcióját reklámozza egy sportszergyártó az alábbi képeken látható ideiglenes kunyhóval a svájci Alpokban. A 2485 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő épületet csak gyalogosan lehet megközelíteni, nem véletlenül választotta ezt a helyszínt a futós cuccokra specializálódott cég.

A szakadék szélén táncol ez az alpesi kunyhó 1A szakadék szélén táncol ez az alpesi kunyhó 2

A galvanizált acélhéjba burkolt pihenőhely belül teljes egészében fából készült, és lélegzetelállító kilátás nyílik belőle a környező hegyekre. A berendezést nem vitték túlzásba, de két személynek így is kényelmes az asztallal, székekkel, fatüzelésű kályhával, tusolóval és WC-vel felszerelt kis kunyhó.

A szakadék szélén táncol ez az alpesi kunyhó 3A szakadék szélén táncol ez az alpesi kunyhó 4

A hálószobában egy franciaágyon lehet kipihenni a túrázás fáradalmait, majd reggel ébresztőóra helyett a gyönyörű táj látványára ébredhet az ott alvó. Az energiaellátásról (a kályhán kívül) napelemek gondoskodnak, de az elhasznált víz is az égből jön, melyet egy szűrőberendezés varázsol ihatóvá.

A szakadék szélén táncol ez az alpesi kunyhó 5A szakadék szélén táncol ez az alpesi kunyhó 6

Sajnos a sportszergyártó nem tervezi azt, hogy örökké otthagyja a kis kunyhót: elbontására egy éven belül sor kerül. A könnyen elemekre szedhető lak elszállítása után még nyomot sem fog hagyni maga után.

A szakadék szélén táncol ez az alpesi kunyhó 7A szakadék szélén táncol ez az alpesi kunyhó 8