Néhány ausztrál fickó – valószínűleg pár üveg sör elfogyasztása után – őrült ötletet vett a fejébe. Feltalálták ugyanis a drónhorgászat nevű szórakozási formát. A kicsit sem veszélytelen tevékenységhez építettek egy hatalmas drónt, majd összekötötték azt egy székkel, amit persze szépen feltuningoltak: a sör innen sem maradhatott le.

Ezek után nem volt más hátra, mint a horgászat. Egy fickó beleült a nem éppen bizalomgerjesztő építmény székébe, majd egy másik személy a partról irányítva a propelleres gépet, a tó fölé reptette azt utasával együtt. Még halat is fogott a férfi – legalábbis az alábbi videó szerint.

a videó a hirdetés után indul

 

A felvételre rátalált az ausztrál légi biztonságért felelős szervezet is, akik aggasztónak találták azt. Vizsgálatot is kezdeményeztek az ügyben, ugyanis szerintük több ponton is életveszélyes volt a mutatvány. “Először történt ilyen eset Ausztráliában, hogy egy házi készítésű drónt egy ember felemelésére használtak” – árulta el a kormányügynökség szóvivője.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

samforeman (@samforeman) által megosztott bejegyzés, Aug 23., 2019, időpont: 8:25 (PDT időzóna szerint)

A szervezet szerint elsősorban a drón működése miatt volt igazán veszélyes a mutatvány, kiemelve, hogy ha egyszer lemerülnek az akkumulátorok a gép rápottyanhat az alatta ülő fickóra. A videón szereplők vélhetően meg fogják úszni az akár 2 millió forintnak megfelelő bírságot.

A fiúk egyébként korábban számos, utas nélküli tesztrepülést végrehajtottak a géppel, melyek katasztrofálisan sikerültek. A videó nem csak a szórakozás miatt készült el: egy helyi energiaital-gyártó cég még szponzorálta is őket, így anyagi haszonszerzés is hajtotta az ausztrálokat.