Balira nehéz eljutni, de ha már leszállt a gépünk, akkor egy pazar, olcsó és mesés dimenzióra nyitunk kaput. Indonézia ékköve ez a 153 kilométer hosszú sziget ahol elegáns, négycsillagos hotelekben a hazai árak alatt (két főre két nap reggelivel körülbelül 20 ezer forint), szállhatunk meg. 

Még magyar szemmel is arcpirítóan olcsó itt az élet, így tényleg csak a fantázia szab határt a megfelelő szállás kiválasztásában, a helyi vállalkozások pedig minden igényre gondolnak. Most, a környezettudatosság előretörésével a természetközeli, bambuszból épült luxusmenedékek szaporodtak el, ezek egyik ékes példája, az Aura House. 

A két fürdővel, két hálóval felszerelt búvóhely része az esőerdőnek, a kilátás páratlan, a luxus viszont kompromisszummentes, itt is ugyanúgy van wifi, privát medence, fenséges reggeli, mint az üvegből-betonból épített tájidegen, lehangoló modern hotelekben. 

Ma már ezek az esőerdőbe épített bambuszházak menők, nem az ötcsillagos hotelek 1Ma már ezek az esőerdőbe épített bambuszházak menők, nem az ötcsillagos hotelek 2Ma már ezek az esőerdőbe épített bambuszházak menők, nem az ötcsillagos hotelek 3Ma már ezek az esőerdőbe épített bambuszházak menők, nem az ötcsillagos hotelek 4Ma már ezek az esőerdőbe épített bambuszházak menők, nem az ötcsillagos hotelek 5