Sajnos Magyarországon eléggé elkeserítő a helyzet, ami a nyilvános WC-ket illeti. Budapesten csak igen kevés ponton lehet nyitva tartó mosdót találni, a turistáknak és a helyismerettel nem rendelkezőknek igen nehéz a dolguk. A vidéki nagyvárosokban sem jobb a helyzet, ezt is el lehet mondani.

Vannak a világon ebből a szempontból szerencsésebb országok is. Ilyen például Norvégia is, ahol nemrégiben egy festői kilátást nyújtó autóút mellé építettek egy már-már művészi értékkel bíró nyilvános WC-t. A mosdó egy 1,5 millió eurós, azaz közel 500 millió forintos beruházás részeként jött létre, melyet a 433 km hosszú autós útvonal rendbetételére költöttek.

Csak álom marad Magyarországon ez az épület 1Csak álom marad Magyarországon ez az épület 2

A tengerparti pihenő mellé épült mosdó természetes, egyszerű vonalaival a víz hullámzását igyekszik visszaadni. Üvegfalai ellenére a bent tartózkodók teljes diszkrécióban végezhetik a dolgukat, miközben a kint lévők a gyönyörű környezetben, a környező hegycsúcsokban és fjordokban gyönyörködhetnek.

Csak álom marad Magyarországon ez az épület 3Csak álom marad Magyarországon ez az épület 4

Az ureddplasseni pihenőből egyébként az északi fényt is meg lehet figyelni, nyáron pedig az éjjeli napsütésben fürdőzhetnek az ott tartózkodók. “A kilátás egyedülálló, és rengeteg, az út zajától védett ülőhely található itt” – árulta el az útszakaszért felelős munkatárs.

Csak álom marad Magyarországon ez az épület 5Csak álom marad Magyarországon ez az épület 6Csak álom marad Magyarországon ez az épület 7