Igencsak minimalista stílusban rendezték be ezt a tetőlakást Bangkokban. A Skyscrape névre hallgató luxusapartman különlegessége, hogy falai üvegből vannak, és nincsenek belső ajtók a lakásban. Az utcán járókelők elől azonban így is teljesen elrejtették az épületet a kivitelezők, a szinte csak egyenes vonalak által határolt lakot.

Elég merészre sikerült ez a minimalista tetőlakás 1

Kattints a képre a galéria megtekintéséhez!

A letisztult épület egy ötemeletes ház tetejére épült, ahol előtte az üres betonfelületen kívül nem volt semmi. Az utcaszintnél 15 méterrel magasabban fekvő lakásnál a képek tanulsága szerint vannak magasabb épületek a környéken, azonban a fürdő és a hálószoba pont úgy van eltakarva válaszfalakkal, hogy még egy szupertávcsővel sem lehet belátni.

Elég merészre sikerült ez a minimalista tetőlakás 2

A lakást a tulajdonossal szorosan együttműködve tervezték meg úgy, hogy az udvarra a lakás minden pontjából rá lehessen látni.

Elég merészre sikerült ez a minimalista tetőlakás 3

“Egy határtalan dobozt szerettünk volna alkotni, ami a semmiből tör az ég felé” – árulták el az építészek. “Az volt a szándékunk, hogy azt a látszatot keltsük, hogy a mennyezet egysíkú, miközben egy kicsit lejt. Azért csináltuk így, hogy a falak vékonynak tűnjenek.”

Elég merészre sikerült ez a minimalista tetőlakás 4