A világ legnagyobb vezetőitől elvárhatja az ember, hogy intellektuálisan igencsak magas szinten helyezkednek el. Az ilyen politikusokra – általában – pártállástól függetlenül felnézünk, tiszteljük őket.

Az Egyesült Államok 44. elnöke, a 2009 és 2017 között hatalmon lévő Barack Obama is ilyen személy. Az 58 éves expolitikus legutóbb Twitteren tett tanúbizonyságot műveltségéről, amikor egyfajta nyárösszefoglalóként közzétette az általa és felesége által az utóbbi időben legtöbbet hallgatott zeneszámokat.

“A nyár végeztével itt egy lista arról, hogy Michelle és én milyen számokat is hallgattunk – van közte új, régi, lassú és gyors dal is. Reméljük, tetszeni fog nektek is” – írta a képéhez Obama.

A 44 dalból álló lista igen színes. Nem hiányozhat róla az egész világot letaroló country-rap nóta, az Old Town Road, de a latin dallamokat sem vetik meg Obamáék, ahogy azt a Señorita is bizonyítja.

A listán emellett található még rap és elektronikus zene is, melyeket olyan előadók szerzeményei egészítenek ki, mint Frank Sinatra vagy Stevie Wonder. Reméljük, hogy más közéleti személyiségek is megosztanak hasonló listákat, az ilyen és ehhez hasonló dolgokból érdekes részleteket tudhatunk meg a személyről.