Az utóbbi években komoly lépésekre szánta el magát az Olaszország északi részén fekvő Velence. A város igazi turistaparadicsom, azonban a helyieknek elegük van: az utóbbi években még inkább túlzsúfolttá váló település vezetői számos lépést tettek, melyekkel a külföldi látogatók számát igyekeztek csökkenteni. Különböző belépődíjakkal, a nagy tengerjáró hajók kitiltásával, és a gurulós bőröndök számának korlátozásán is gondolkoztak.

Azonban a csatornákkal átszőtt város vezetése most éppen a turisták érdekében cselekedett. Nemrégiben ugyanis megbüntették a spanyol Santiago Calatrava építészt, aki a település legnagyobb csatornája fölé tervezett egy hidat. Az üvegből és acélból készült építményt 2008-ban adták át, ám azóta számos javítást el kellett végezni rajta, és a turisták hadát sem bírja el.

Velence városa ezért beperelte a 91 méter hosszú híd ötletgazdáját, mondván, hogy a mester gondatlanul tervezte meg az építményét. Erre bizonyítékul a többi, főként Amerikában épült hídjait hozták fel példaként. Végül 78 000 euróra (25,5 millió forintra) büntették a férfit.

Egyébként nem ez az első problémás tervezése a spanyolnak. 2015-ben egy chicagói felhőkarcoló terveit mondták vissza, akkor pénzügyi problémára hivatkozott a megrendelő.

Pénzbüntetést kapott egy híd 1

A középső, magas épület nem készült el