12 ezer kalória, 1,5 kiló és 10 hamburger egybegyúrva – röviden ennyit kell tudni a Big Ben Number 10-ről, melyet az angliai Stockton-on-Tees városában, a The George Pub & Grillben lehet megvásárolni 28,95 fontért, azaz valamivel több mint 10 ezer forintért.

Morbid ajánlattal csalogat vendéget egy kocsma 1

A tízemeletes sajtburgerbe némi felárért cserébe még bacont is kérhetünk, ám anélkül is igen nagy kihívás a monstre szendvics egyedüli leküzdése. Craig Harker, a kocsma tulajdonosa elismeri, hogy akár az egészségre káros is lehet a napi energiabevitel 5-6-szorosát tartalmazó étel elfogyasztása, ezért azt ígérte, hogy aki belehal a próbálkozásba, annak beszáll a temetési költségébe.

Morbid ajánlattal csalogat vendéget egy kocsma 2

“Ez a burger tömve van szaftos husival, tetőtől talpig. Ha a vendég is úgy akarja, leönthetjük némi sajtszósszal pluszban, ami még finomabbá teszi a fogást” – mondta a 32 éves férfi. “A kaja mellé jár egy figyelmeztetés is: csak saját felelősségre fogyasszuk el. Ha mégis megölne a szendvics, 500 fontos összegig (176 ezer forintig) fizetjük a sírkövet.”

Az étel egyébként leküzdhető, amit egy erre “szakosodott” vlogger le is tesztelt nemrégiben. A srác 21 perc 56 másodperc alatt gyűrte le a 12 ezer kalóriát. “Nagyon finom volt, a legjobb, amit eddig kóstoltam” – árulta el.

Morbid ajánlattal csalogat vendéget egy kocsma 3

A pub nem először került be a hírekbe különleges ételével. 2016-ban összedobtak egy 8000 kalóriás sajtos-húsos finomságot. Két sajtba burkolt hatalmas csirkeszelet közé némi kebabhúst tettek, és ezt kínálták a vásárlóknak.