Nemcsak a mobilüzletág pörög a Samsungnál, a nagyobb elektronikai termékek piacán is rendre előrukkolnak újdonságokkal. A Galaxy Note 10 hivatalos bemutatója után jelentették be a Galaxy Book S névre hallgató laptopot, melynek egyik legfontosabb tulajdonsága az extrém hosszú üzemidő: egyetlen feltöltéssel 23 órán át dolgozhatunk a géppel.

Az új laptop ára 1000 dollártól (290 ezer forinttól) indul. A Windows 10 operációs rendszert futtató eszköz nem szállt be az Intel és az AMD chipháborújába, helyettük a Qualcomm Snapdragon 8cx magok dolgozzák fel a feladatokat.

a videó a hirdetés után indul

 

A 13 colos átmérőjű képernyőjű gép a szokásosnál is csendesebb, ugyanis nincs benne hűtőventilátor, ami általában a laptopok alapzajáért felel. A vékony gép oldalán nem sok csatlakozónak, illetve bemenetnek jutott hely: két USB-C-aljzat (melyből az egyik az áramellátásért is felelős), valamint egy microSD kártyaolvasó található rajta, illetve egy fejhallgató-bemenet.

A mindössze 960 grammos laptopot ősztől lehet majd kapni arany és szürke színekben. A 8 GB-os RAM-mal és 256, illetve 512 GB belső memóriával bíró gépet elsősorban kevesebb erőforrást igénylő munkákhoz ajánlják.