Eric Blumrich úgy döntött, hogy videojátékot készít. Viszonylag sokan döntenek így manapság, azonban az az elhivatottság, mellyel a férfi belevetette magát a projektbe, nem mindennapi. Talán a játék témája mellett ez is segített abban, hogy a Peace Island nevű program elkészítéséhez szükséges 7000 dollár közel kétszerese, 13 098 dollár összegyűljön Kickstarteren.

A Peace Islandben egy macska bőrébe bújva kell kiderítenünk, hogy mi is történt a kilenc cicából álló banda élőhelyéül szolgáló szigeten. A történet szerint ugyanis egyik napról a másikra eltűntek az emberek, és a négylábúaknak össze kell fogniuk a túlélés, illetve az emberek visszatérésének érdekében. A fejlesztő az alábbi videóban mesél minderről angolul, miközben a játék képeit láthatjuk.

Miközben olyan, a macskalét szempontjából létfontosságú képességeket sajátíthatunk el, mint a vadászat vagy egy üres fal mozdulatlan bámulása, a történet elgondolkodtató is: megéri egyáltalán visszahozni az embereket a szigetre? A cicák élőhelyét egyébként az Egyesült Államok keleti partján fekvő Maine-szigetcsoport egyik tagjáról mintázták, míg a kilenc macska a fejlesztő környezetében él.

A visszajelzések alapján az emberek imádják a PC-re, Macre és Oculus VR-szemüvegre írt projektet, azonban a megjelenésről egyelőre nincs sok hír. Nem ez lenne az első állatközpontú videojáték a történelemben: 2014-ben jelent meg a Goat Simulator, ahol egy őrült kecske bőrébe bújhattunk.