Már-már meg sem lepődünk az emberek fura ízlésén. Nemrégiben az amerikai steak ízű fagylalt hallatán néztünk nagyot, most pedig egy ausztrál sörfőzde dobása felett álltunk meg egy pillanatra.

A déli kontinensen igencsak népszerű Victoria Bitter gyártója egy limitált kiadású teával rukkolt elő. A Ceylon fekete teafüvet és a sörben is megtalálható Super Pride komlót tartalmazó filtereket kifőzve egy olyan ízű italt kapunk, mely egy korsó sör ízére emlékezteti a fogyasztót a gyártó szerint.

A különleges teát a gyártó a krikett-vb alkalmából készítette, melyet idén Angliában rendeztek. A Victoria Beer szakemberei úgy gondolták, hogy az ausztrál krikettrajongók az ottani reggeli órákban sör helyett tea formájában alkohol nélkül is élvezhetnék a sör ízét, ráadásul a tea miatt még valamennyire az európai szigetországban is érezhetnék magukat.

Szereted a sört? Akkor ezt a teát is fogod 2

A beszámolók alapján nem mindenki érezte a sör ízét a tea fogyasztása közben. Arról nem adott a gyártó tájékoztatást, hogy hogyan is érdemes fogyasztani a sörteát: ha valóban érezhető a láger íze, akkor melegen, szénsav nélkül nem biztos, hogy nagy élvezettel fogyasztanánk az italt.